ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ

Η Μάνη είναι ένας τόπος τραχύς αλλά και ευλογημένος. Η ομορφιά της περιοχής είναι ασύγκριτη, καθώς οι απότομοι, μεγαλόπρεποι βράχοι συναντούν τους γραφικούς κολπίσκους και βαθυγάλανα νερά. Δεν είναι τυχαίο πως αυτή η γη έχει να αφηγηθεί πολλές ιστορίες από την αρχαιότητα, την εποχή των πειρατών και των κουρσάρων.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Μερικά από τα αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε είναι τα σπήλαια Διρού, το Ακρωτήριο Ταίναρο και η Βάθεια.

 

Τα σπήλαια Διρού αποτελούν ένα απόκοσμο σκηνικό που θα σας μαγέψει. Τα χιλιάδες χρόνια που μετρούν τα μοναδικά αυτά σπήλαια άφησαν πίσω τους αμέτρητους σταλακτίτες και σταλαγμίτες, απολιθώματα, ακόμα και κεραμικά που καθιστούν τα σπήλαια άκρως ενδιαφέροντα από πολλές απόψεις.

diros-caves-mani-alkyon-seaside-studios-in-mani

πηγή: diros-caves.gr

Το Ακρωτήριο Ταίναρο ή Κάβο Ματαπάς αποτελεί το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας και της βαλκανικής χερσονήσου. Η τοποθεσία, όπου κατά την αρχαιότητα θεωρείται ότι βρίσκονται οι Πύλες του Άδη, κόβει πραγματικά την ανάσα. Πρόκειται για έναν τόπο με μοναδική φυσική ομορφιά και πλούσια αρχαιολογικά ευρήματα, όπως ο αρχαίος ναός του Ταινάριου Ποσειδώνα που αξίζει να επισκεφθείτε.

πηγή: photovision.gr

Τέλος, το ταξίδι στον χρόνο συμπληρώνεται με μια επίσκεψη στην καρδιά της Μέσα Μάνης, στην αγέρωχη καστροπολιτεία της Βάθειας.

Οι επιβλητικοί της πύργοι ξεφυτρώνουν στον καταπράσινο λόφο καθιστώντας το χωριό σήμα κατατεθέν της Μάνης.

vatheia_village_in_the_laconian_mani_peninsula_alkyon-seaside-studios

πηγή: reader.gr

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Οι παραλίες έχουν κι αυτές τον μοναδικό, δικό τους χαρακτήρα. Η αχανής, οργανωμένη παραλία, το υπέροχο Μαυροβούνι, με τη χοντρή άμμο θα σας κερδίσει, ενώ αν προτιμάτε παραλίες με βότσαλο, ήσυχες και χαλαρωτικές τότε μην παραλείψετε την Παγανέα, τις Καμάρες, τον Αγερανό και το Βαθύ, τη μαγευτική Αλύπα και τα Δελφίνια. Το Μαρμάρι αποτελεί ακόμα μία εξαιρετική επιλογή, καθώς οι δύο αμμώδεις παραλίες του έρχονται σε απόλυτη αντίθεση με το βραχώδες τοπίο. Η μεγάλη παραλία είναι οργανωμένη και με ρηχά νερά, κάτι που την καθιστά ιδανική για τα παιδιά, ενώ η μικρή παραλία που βρίσκεται στο τέλος του χωριού είναι πιο μαζεμένη και απομονωμένη.

beaches-mani-alkyon-seaside-studios-in-mani

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Αν αγαπάτε τα θαλάσσια σπορ, τότε το απέραντο Μαυροβούνι, μια παραλία 4 χιλιομέτρων, θα σας αποζημιώσει. Εκτός από ένα φιλόξενο σπίτι για θαλάσσιες χελώνες, το Μαυροβούνι, λόγω του ανέμου, αποτελεί ιδανική τοποθεσία για τους λάτρεις του σερφ. Η εναλλακτική πρόταση, για όσους απολαμβάνουν να επιδίδονται σε θαλάσσια σπορ, είναι το άκρως διαφορετικό Λιμένι, που προσφέρει δραστηριότητες όπως κανό-καγιάκ, SUP και όχι μόνο.

 

Αν μέσα από τις πεζοπορίες επιθυμείτε να γνωρίσετε τις ομορφιές της λακωνικής Μάνης τότε σας προτείνουμε ξεκινώντας την παραλία του Ταινάρου να ακολουθήσετε το πεζοπορικό μονοπάτι για τον Φάρο του Ταινάρου, το συγκλονιστικό ακρωτήρι που θα σας μαγέψει και θα σας προσφέρει αμέτρητα φωτογραφικά στιγμιότυπα. Μια ακόμα επιλογή είναι να ξεκινήσετε από το Καραβοστάσι ακολουθώντας το μονοπάτι των πειρατών, που μέσα από την παρθένα φύση, θα σας οδηγήσει στην όμορφη και ταπεινή Μονή Σπηλαιώτισσας. Μια ακόμα διαδρομή, διόλου απαιτητική αλλά πολύ όμορφη, είναι και αυτή που ενώνει το παλιό (ορεινό) Οίτυλο με το Νέο Οίτυλο. Αν επιλέξετε να την κάνετε το πρωί, τότε η βουτιά στην παραλία του Νέου Οιτύλου θα σας αποζημιώσει.

 

Τα τουλάχιστον 15 μονοπάτια της γύρω περιοχής αποτελούν έναν εξαιρετικό τρόπο να τη γνωρίσετε καλύτερα.

Ρωτήστε μας και θα χαρούμε να σας προτείνουμε διαδρομές που θα σας κερδίσουν!